Vine Bridge new polish cuisine

Vine Bridge proponuje dania oparte na produktach regionalnych, przygotowane tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem innowacyjnych, współczesnych technologii /Sous Vide/.

Inspiracją do ich powstania była fascynacja Ziemią i Jej historią, smakami i zapachami z nią związanymi, podróżami. Także przekonanie, że bogactwo kulinarnych doznań kryje się również  w tym, co najprostsze i najbliższe. Kuchnia Vine Bridge to powrót do dań jadanych od pokoleń: kasz, wypiekanych pierwotnymi metodami chlebów, zaprawianych ziołami mięs i ryb; owoców lasu. Przygotowanych w glinie, na kamieniu i z ognia, z miłością i pasją, z cała posiadaną wiedzą o gotowaniu, wędzeniu, smażeniu czy pieczeniu. Głównym założeniem jest slam cuisine – interakcja między zamawiającym a wykonującym danie. W swoich kulinarnych podróżach Vine Bridge stara się odnaleźć dawno zapomniane smaki i zapachy, a atrakcyjność serwowanych dań podkreślać nowoczesną formą.

Restauracja jest laureatem nagrody Hermesa 2012 Poradnika Restauratora w kategorii Restauracja w regionie, za kreatywność, nowatorstwo i wykorzystywanie produktów regionalnych w konstruowaniu menu oraz za inicjatywy skierowane do branży HoReCa, między innymi: aktywność w Poznańskim Biegu Kelnerów, gotowanie z Szefem Kuchni czy tematyczne Kolacje na Moście.

Vine Bridge jest także organizatorem m.in.Poznańskiego Biegu Kelnerów, akcji NON STOP KOLOR na Śródce, Jam session na Moście, Letniej Kawiarni na Moście.

Zobacz jak oceniali inni
Oceń to miejsce